Sau ca le-ai insuflat increderea si aptitudinile necesare pentru a aborda orice situatie – si nu pentru ca ar sti totul (de fapt, cit de linistitor este sa descoperi ca acest lucru nu este necesar), ci pentru ca ei stiu ce sa faca cu nestiinta lor, potrivit lui Guy Claxton, creatorul “Building Learning Power”. Skinner, “Educatia este ceea ce ramine dupa ce ai uitat tot ce ai fost invatat”. Multi copii nu par sa invete sa persevereze daca nu li se arata clar de ce si cum sa procedeze.

Jocuri Lego

Este un exercitiu bun pentru copilul dumneavoastra sa isi puna la incercare abilitatile de luare a deciziilor in contextul unor situatii imaginare, ipotetice. Stabiliti apoi noi bariere si repetati procesul, iar si iar. Din fericire, exista sute de citate extraordinare despre importanta tenacitatii, care cu siguranta ne dovedesc cit de pretioasa este aceasta trasatura speciala. Ajutati-va copiii cind trec prin aceste experiente.

Daca vietile noastre ar fi un succes constant, atunci nu am mai urca. Jocuri Pentru Copii 5 Ani Ati putea avea surprize! Jocul mozaic ofera ocazia de a discuta anumite situatii sau evenimente, cum ar fi incalzirea globala sau reciclarea. Acum si aici

S-ar putea sa nu alegeti chiar aceasta abordare! Nu uitati ca acest site se adreseaza adultilor, deci nu exista nici o garantie ca toate lucrurile prezentate acolo sint adecvate! De asemenea, se poate sa va framinte unele griji – ca orice parinte iubitor. in alta saptamina ar putea vedea care este cea mai buna perioada pentru facut temele.

Jocuri Cu Printese

Acordati timpul necesar pentru a le invata – alaturati-va copilului si impartasiti experientele. Sportul Sportul ofera deseori o sansa pentru a dezvolta atitudini pozitive. Apoi incercati sa dati raspunsuri. Dupa cum bine a spus economistul John Maynard Keynes, “ideile modeleaza cursul istoriei”.

incurajati-i, de la virste mici, sa se considere detectivi – sa caute indicii despre un site inainte de a accepta informatiile prezentate acolo. Aceasta poate fi o metoda foarte buna de a va face copilul sa se concentreze pe o tema care reprezinta o problema speciala pentru ei, dar care are tendinta de a duce la certuri sau tensiune atunci cind este abordata in modul traditional. Copiii mai mari sau mai dotati sint deseori fascinati si uneori chiar ingrijorati de evenimentele sociale, politice sau de mediu din lume. “2S.

Advertisements